WIOSNA NA TALERZU!

Wczesna wiosna to dobry czas na jedzenie kuszących chrupkością i świeżością nowalijek: młode sałaty, rzodkiewki, szczypiorek, natki pietruszki, koperek. U nas również królowały wszelkiego rodzaju kiełki, wcześniej wychodowane.
Z okazji Pierwszego Dnia Wiosny uczniowie i przedszkolaki naszej szkoły wraz z nauczycielami uczcili ten wyjątkowy dzień i wspólnie przyrządzili swoje drugie śniadanie. Pojawiły się zdrowe, kolorowe i przepyszne kanapki, sałatki, pasty oraz szaszłyki owocowe. Należy przyznać, że dzieci wykazały się dużą pomysłowością i kreatywnością.
Uczniowie jednogłośnie stwierdzili, że takie zdrowe przekąski mogą być
codziennym elementem ich diety. Podczas kulinarnych eksperymentów jednogłośnie wypowiedzieli się na TAK zdrowym nawykom żywieniowym oraz zdecydowane NIE środkom psychoaktywnym i niewłaściwemu spędzaniu czasu wolnego.
Było wielkie zaangażowanie i świetna zabawa, po prostu było pysznie:)
pedagog szkolny